Jak na mladě vypadající pleť


Kolagen je velmi zajímavá látka. V poslední době jej pravděpodobně budete znát z pultů různých obchodů, jako součást různých doplňků stravy anebo jako předmět reklamních sdělení, ať už z Instagramu nebo jiných sociálních sítích. Proč je v dnešní době tak populární? A jaký je vlastně jeho pravý význam? Kolagen je látka, která tvoří velikou část našeho organismu. Najdeme jej v kostech, kůži, chrupavkách i oční bulvě. Kolagen existuje v mnoha různých formách, a proto může zajišťovat určité funkce v naprosto rozdílných tkáních. Všeobecně je hlavním úkolem kolagenu tkáň zpevňovat, ale vytvářet zároveň součást, která je pružná a umožňuje tak deformaci tkáně při působení tlaku nebo tahu.

mládí

Tyto informace stále ale nevysvětlují, proč je v dnešní době prodejnost potravin, které obsahují kolagen tak vysoká. Důvodem je to, že kolagen se nachází také v pleti a zde zajišťuje její pevnost a pružnost. S věkem množství i tvorba kolagenu ustává a dochází tak k jeho ztrátě. S tím mizí i jeho funkce. Pleť se stává povadlejší, objevují se první vrásky a celkově začíná stárnutí pleti.

starost o pleť

Pokud chcete těmto projevům zamezit, pak je vhodné kolagen určitým způsobem doplňovat. Důležité ale je, že je nutné, aby doplňky stravy byly kvalitní a obsahovaly tak kolagen, který tělo bude moci využít. Sice není nutné běžet do obchodu a nakupovat drahé výrobky (dost kolagenu se nachází také v běžné želatině), ale jsou tím nejlepším, co proti stárnutí můžete použít. Existuje mnoho různých firem, které se výrobou různých doplňků stravy s kolagene zabývají. Je tak složité najít tu správnou, od které Vám budou výrobky doopravdy vyhovovat a pomáhat. Orca collagen, u které najdete živý kolagen je jednou z nejznámějších a nejosvědčenějších. U ní nikdy nesáhnete vedle a budete s moci být svým výběrem doopravdy jisti.